20130910-184955.jpg
Du knallar hem från jobbet glad i hågen. Du har längtat efter att få hämta dina barn på förskolan hela arbetsdagen och äntligen är det dags. Du har gjort stora mentala planer på ett långkok med rotfrukter och hemmagjord bärnäs och kan knappt vänta på att få ställa dig vid spisen.
Nej nej nej så är det INTE!

Visst gillar du ungarna och det är ju skönt att få gå från jobbet men nej, det är ingen dans på halvtorn att leva la vida loca vardagslunk. Du kommer hem lite senare än tänkt (på grund av små människors önskan att förhandla om allting – en intressant läggning för övrigt) och sliter upp dörren till frysen. Där finns räddningen. Två lådor med f ä r d i g vegchili. Jo du hörde rätt f ä r d i g vegchili (som du lagat någon helg med för lite på schemat).

Så sjukt jävla skönt. Så sjukt jävla gott. Det enda du behöver göra är följande:

1. Häll de frysta klumparna i en kastrull med lite vatten i botten. Dra på volymen. Lägg på topplocket.

2. Koka ris. Två delar ris, fyra delar vatten. Ta lite salt om du bryr dig om smaken och lite socker om du är crazy.
Värme. Lock. När det kokar över är det varmt nog. Då kan du dra ner till ettan eller stänga av helt. Det beror främst på hur du hanterar elnotan.

3. Ställ fram. Sleva i gång.

Ha!
20130910-185013.jpg
Lilla riset där ja någonstans under vattnet. Yum yum yum yum yum yum yum… delicious!

20130910-185022.jpg
De frysta klumparna. Fria från både kött och näring. Typ.